ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ΝΑΜΑ ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1990 και ξεκίνησε τη δραστηριότητα της με αντικείμενο τον κύκλο του νερού, εξ ου και το όνομα ΝΑΜΑ.

Στο αρχικό σχήμα συμμετείχε η δανέζικη εταρεία CARL BRO (σημερινή GRONTMIJ A/S). Το 1997 η CARL BRO αποχώρησε και παράλληλα το μετοχικό δυναμικό διευρύνθηκε με την είσοδο νέων εταίρων.

Βασικό σκεπτικό ήταν η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών και όχι μόνο εξειδικευμένης γνώσης. Για το λόγο αυτό ανέπτυξε εξ αρχής δραστηριότητα στους συνδεόμενους τομείς των Στατικών, Περιβαλλοντικών, Τοπογραφικών & GIS εργασιών. Σύντομα επεκτάθηκε στον τομέα των Συγκοινωνιακών έργων, καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα των έργων υποδομής αντικειμένου πολιτικού μηχανικού. Επεκτάθηκε επίσης σε τομείς των υποστηρικτικών δραστηριοτήτων των έργων αυτών και συγκεκριμένα στον τομέα Γεωλογικής και Γεωτεχνικής έρευνας και μελέτης.

Από τα πρώτα της βήματα η εταιρεία ήταν πρωτοπόρος στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα. Το 1992 συμμετείχε στο πρόγραμμα SPRINT που αποσκοπούσε στη μεταφορά τεχνογνωσίας στον τομέα του ελέγχου διαρροών των δικτύων ύδρευσης.

Η ΝΑΜΑ είναι από τις πρώτες εταιρείες που δραστηριοποιήθηκαν έντονα στο έργο του Εθνικού Κτηματολογίου. Η πρώτη σχετική σύμβαση υπογράφηκε το 1995.

Η εταιρεία είχε ενεργή συμμετοχή στην προετοιμασία των υποδομών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004, ολοκληρώνοντας μελέτες για σημαντικά έργα όπως το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Αθηνών και το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Αγίου Κοσμά.

Το 2008 η ΝΑΜΑ πραγματοποίησε σημαντικότατη επένδυση στον τομέα κατάρτισης μητρώου οδών με τη χρήση των πλέων σύγχρονων συστημάτων καταγραφής και λογισμικού.

Το 2009 ξεκίνησε η λειτουργία του Εργαστηρίου Γεωτεχνικής Μηχανικής, Δομικών Υλικών & Ποιοτικού Ελέγχου NAMALAB ΑΕ με τη συμμετοχή της ΝΑΜΑ ΑΕ στο μετοχικό σχήμα.

Η ΝΑΜΑ στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Αθήνα, στην περιοχή της Νέας Φιλοθέης από το 2001.

Μια πορεία τόσων ετών είναι επόμενο να έχει και τις δυσάρεστες πλευρές της. Πρώτα ο Γιάννης Τσελέντης στις 28 Αυγούστου 2004, αργότερα ο Γιώργος Κάζος στις 7 Οκτωβρίου 2018 έφυγαν από κοντά μας. Ήταν εκ των ιδρυτών της ΝΑΜΑ, επικεφαλής στον τομέα Νερό και Περιβάλλον και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Η θλίψη της οικογένειας της ΝΑΜΑ για την απώλεια των συνεργατών και φίλων είναι μεγάλη.


1991: Ν. Κάρτσωνας, Γ. Σοϊλεμέζογλου, Γ. Κάζος, Μ. Καλούδης, Γ. Τσελέντης


2001: Γραφεία ΝΑΜΑ


Ολυμπιακά έργα ΑΘΗΝΑ 2004


2014: Γιορτή εταιρείας